четвер, 25 квітня 2019 р.

«День довкілля»

«День довкілля»

Кожного року у третю суботу квітня в нашій державі проводяться заходи до Дня довкілля.
«День довкілля» - національне екологічне професійне свято з охорони навколишнього середовища, яке відзначається в Україні щорічно в третю суботу квітня.
Початок цього свята поклала Всеукраїнська акція «Дерево - Життя», яка проводилася в 1997-1998 роках в третю неділю квітня, згідно з Указом президента України, і полягала в залученні населення держави до благоустрою та озеленення територій.
Офіційно свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року.
У «День довкілля» громадські природоохоронні організації і влада країни запрошують всіх небайдужих громадян України взяти участь в екологічному суботнику, на якому проводяться роботи з благоустрою територій та озеленення міст, висадка дерев, чагарників, розбивка клумб, прибирання сміття.
В останній час, завдяки діяльності громадських організацій та органів державної влади День довкілля є не лише номінальним святом у календарі, але й днем активних дій.
Цього року День довкілля в нашому ліцеї пройшов 19 квітня. У ньому взяли участь учні та працівники ДНЗ «Теофіпольський ПАПЛ».
Учні та працівники прибирали прилеглу до корпусів територію, хлопці ремонтували бордюри. Також учнями було здійснено висадку фруктових дерев.
У цілому День довкілля пройшов з великим ентузіазмом. Багато учнів та працівників завзято попрацювали і суттєво допомогли у благоустрої території ліцею. Такі заходи ми повинні проводити регулярно та організовано, подаючи таким чином приклад іншим.
Долучитися до дня довкілля досить просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан довкілля. Слідкуймо за своїм споживанням та діями аби зробити нашу домівку (світ природи) кращою.
                                                                                                                                               викладач біології Поліщук О.А.


Немає коментарів:

Дописати коментар