четвер, 25 квітня 2019 р.

Міжнародний День Землі

«Щоб берегти землю, природу,
треба її полюбити,
щоб полюбити, треба пізнати.
Пізнавши – неможливо не полюбити.»
М. Пришвін
22 квітня - Міжнародний День Землі - свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. Це день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що вона може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши байдужість у собі. Сьогодні у світі є не один, а навіть два Дні Землі. Один з них проводиться 21 березня, а другий випадає на 22 квітня. Міжнародний день Матері-Землі, який у 2009 р. проголосила Генеральна Асамблея ООН. Щороку на честь цього свята в штаб-квартирі ООН, яка розташована в Нью-Йорку, дзвонять в Дзвін світу.
В нашому навчальному закладі було проведено виховний захід до Дня Землі, під час якого учні 13 групи читали тематичні доповіді.
Наприкінці заходу учні поміркували над питанням: «Що я можу зробити для планети Земля?»
Відповіді були такі:
  • «Захищати тварин»
  • «Садити дерева»
  • «Сортувати сміття на органіку і неорганіку»
  • «З машини пересісти на велосипед»
Глобальним проблемам екології були присвячені презентації. В фойє ліцею були розміщені стінгазети учнів з питань глобальних проблем людства. А також в коридорах навчального закладу були розміщені плакати до Дня Землі – «Фактори, що згубно впливають на Землю».
Цей день покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища , нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті. Ця проблема не має територіальних кордонів та мовних бар'єрів.

Яка земля! Чарівна, пречудова!

Вона нам мати. Ми — її дитя!Летить на землю весняна обнова,Бурлить, вирує на землі життя!



                                     викладач біології Поліщук О.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар