середу, 28 квітня 2021 р.

 

Започаткування «Дня довкілля» пов’язане з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Перша міжнародна конференція з питань охорони довкілля була проведена у Стокгольмі, де представники 113 країн провели першу всесвітню зустріч з проблем навколишнього середовища. Стокгольмська конференція з довкілля стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

День довкілля або день навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

 Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. "День довкілля" відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня. А 22 квітня люди всієї планети відзначають День Землі. Ці дні мають одну мету – збереження природи нашої планети та природи рідного краю.

 В різних куточках земної кулі, небайдужі до екологічних проблем люди, проводять корисні і, в той же час, яскраві заходи, спрямовані на формування екологічної свідомості та відповідальності за навколишнє природне середовище.

 Наш ліцей також не залишився байдужим і підтримав проведення «Дня довкілля».

 Працівники та здобувачі освіти власним прикладом показали свою любов до природи і привели у належний санітарний та естетичний стан територію навчального закладу. Традиційно кожного року випускники нашого закладу висаджують молоді деревця, формуючи Алею випускників. Крім цього було проведено акцію «STOP сміттю!». Всі акції до Дня довкілля проводились з дотриманням карантинних умов.

  






















 

Немає коментарів:

Дописати коментар